19/10/09

Ανακοίνωση


Όλοι οι μαθητές στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 31 Οκτώβρη, Σύνταγμα 2μμ


Την Κυριακή 18/10 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συντονιστικού Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών και αποφασίστηκε η συμμετοχή του, η οργάνωση και ο συντονισμός των μαθητικών αγώνων που ανοίγονται μπροστά μας. Συνεχίζουμε αγωνιστικά για να υπερασπιστούμε την δημόσια και δωρεάν παιδεία και να ξηλώσουμε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η θητεία της υπουργού Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, άρχισε με τον χειρότερο τρόπο, με την προσπάθεια να καταργήσει την ενισχυτική διδασκαλία. Η αντίδραση των μαθητών ήταν άμεση με καταλήψεις που απλώνονται αυτές τις μέρες στα σχολεία και έχουν αναγκάσει την υπουργό να «παγώσει» την απόφασή της. Οι καταλήψεις συνεχίζονται και σκοπός είναι να φτάσουν σε κάθε σχολείο με ποικίλα αιτήματα για τα σχολεία μας.

Πρώτος σταθμός για την κλιμάκωση και το άπλωμα αυτού του αγώνα είναι το συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/10 1:00μμ στα Προπύλαια μαζί με τους φοιτητές. Συμμετέχουμε μαζικά με τα πανό των κατειλημμένων και μη σχολείων μας για να μην συνεχιστεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Το δεύτερο ζήτημα που ανοίγει άμεσα είναι ο ρατσισμός. Σε μια περίοδο που μετανάστες δολοφονούνται μέσα στα αστυνομικά τμήματα, τα φασιστοειδή έχουν το θράσος να σπέρνουν το ρατσισμό στα σχολεία μας. Είναι κρίσιμο να καταφέρουμε να τους απομονώσουμε πριν αρχίσουν να αυξάνονται. Στο δρόμο για να διώξουμε τον ρατσισμό από τα σχολεία συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 31/10, Σύνταγμα 2μμ και σε όλο το πενθήμερο ενάντια στο Διακυβερνητικό Φόρουμ για την Μετανάστευση που διοργανώνει ο ΟΗΕ στην Αθήνα 31/10-5/11. Ακούμε πολλά ψέματα όπως ότι «δεν χωράνε όλοι» και «οι μετανάστες είναι εγκληματίες».Όλοι χωράμε αρκεί να μην σπαταλάνε οι κυβερνήσεις λεφτά για στρατεύματα, αστυνομία και τραπεζίτες. Εγκληματίες είναι αυτοί που σπέρνουν φτώχεια και πολέμους και αναγκάζουν τους ανθρώπους να μεταναστεύουν, αυτή είναι η αλήθεια. Οι μαθητές που εξεγερθήκαμε τον Δεκέμβρη δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις. Με την προκήρυξη του Συντονιστικού καλούμε όλους τους μαθητές να διαδηλώσουμε κατά του ρατσισμού στις 31 Οκτώβρη με πανό σχολείων.

Διεκδικούμε:

- ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

- ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 10 ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

- 15% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ-ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

- ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

- ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

- ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΕΡΓΑΤΩΝ


● Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο φοιτητών-μαθητών την Πέμπτη 22/10, 1μμ Προπύλαια (Μετρό Πανεπιστήμιο)


13/10/09

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Συντονιστικού Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών Αττικής, την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 5μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ, στο Σύνταγμα, Ερμού και Κορνάρου 2 γωνία. Να συζητήσουμε, να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις επιθέσεις προς την Παιδεία και ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή μέσα στα σχολεία μας.