21/3/11

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Με καταλήψεις ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων μας


Η κυβέρνηση έχει ανοίξει πόλεμο με την Παιδεία। Το Υπουργείο Παιδείας κατεβάζει μέτρα που διαλύουν ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι τώρα. 2000 σχεδόν σχολεία συγχωνεύονται, άλλα συνενώνονται και άλλα καταργούνται εντελώς. Χιλιάδες θέσεις εργασίας των καθηγητών μας θα χαθούν. Θα στιβαχτούμε σε τμήματα με 30-40 μαθητές. Η εκπαίδευση παραδίδεται σε χορηγούς. Καπιταλιστικές εταιρίες θα κάνουν την εμφάνισή τους διεκδικώντας να βάλουν διαφημίσεις μέσα κι έξω απ' τα σχολεία μας. Η Διαμαντοπούλου ονειρεύεται διευθυντές-μάνατζερ που θα κόβουν και θα ράβουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και των βιομηχάνων. Τα κονδύλια στην Παιδεία πέφτουν κατακόρυφα.
Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει απλόχερα λεφτά στις τράπεζες, κανονίζει εισβολές στη Λιβύη, σπέρνει το ρατσισμό και συνεργάζεται με τους φασίστες.
Ήρθε η ώρα για την απάντηση του μαθητικού κινήματος! Τώρα είναι η στιγμή για καταλήψεις μέχρι την απόσυρση των μέτρων, για συντονισμό όλων των μαθητών και κοινό αγώνα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς μας. Να απλώσουμε τις καταλήψεις σε όλα τα σχολεία. Καλούμε Γενικές Συνελεύσεις και αποφασίζουμε καταλήψεις μέχρι την απόσυρση των συγχωνεύσεων. Συντονιζόμαστε με όλα τα σχολεία της περιοχής μας και οργανώνουμε κοινή δράση. Οι παρελάσεις είναι η ευκαιρία να τις μετατρέψουμε σε διαδηλώσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις με τα πανό των σχολείων μας και των καταλήψεων.

Κλιμακώνουμε με:

-Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία
-Καταλήψεις μέχρι την απόσυρση των μέτρων
-Συντονισμό μεταξύ των σχολείων

Διεκδικούμε:
  • Οι συγχωνεύσεις δεν θα περάσουν, κάτω τα χέρια από τα σχολεία
  • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους
  • 15% από τον προϋπολογισμό για την Παιδεία
  • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
  • Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά - σύνορα ανοιχτά για όλους τους πρόσφυγες
  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία
  • Λεφτά για την Παδεία, όχι για πολεμικές επεμβάσεις στη Λιβύη

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ στην Συνέλευση του Συντονιστικού Αντίστασης την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 5μμ στην ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου γωνία, Σύνταγμα)